Op zoek naar frituurolie of vloeibaar frituurvet?

frituurolie of vloeibaar frituurvet
 
Oliën en vetten Verantwoord Frituren.
Er zijn drie soorten producten waarin je kunt frituren: frituurolie, vloeibaar frituurvet en vast frituurvet. Hoe meer onverzadigde vetzuren een frituurproduct bevat, hoe vloeibaarder het product en hoe gezonder de samenstelling. Vandaar dat kiezen voor vloeibaar frituurvet of olie een verantwoorde keuze is en ook wordt aanbevolen door het Voedingscentrum.
MVO.
heeft de consumentenbond een test uitgevoerd van verschillende frituurvetten en oliën. De belangrijkste conclusie is dat frituren in vloeibaar frituurvet of in olie beter is dan frituren in vast vet. De consumentenbond onderzocht 21 vetproducten en frituurde tijdens 10 bakrondes 25, kilo patat en 80 bitterballen. Uit de test bleek dat frituurolie en vloeibaar frituurvet weinig verzadigd vet bevatten, wat gunstig is voor de gezondheid.
FOK.nl cookie-informatie.
Advertentiebedrijven meten het succes van hun campagnes, de mogelijke interesses van de bezoeker en eventuele voorkeuren wil je het geluid uit hebben, heb je de reclameuiting al eerder gezien of moet hij worden weergegeven etc door cookies uit te lezen.

Wanneer u producten wilt frituren, kunt u kiezen uit vast frituurvet, vloeibaar frituurvet of frituurolie. Frituurolie en vloeibaar vet bevatten minder verzadigde en transvetzuren dan vast vet en bevatten bovendien veel goede vetten. Deze zijn dus geschikter voor een gezondere keuze.
Welk vet gebruiken voor frituren? gezondheid.be.
Vetten die bij kamertemperatuur hard zijn, bevatten relatief veel verzadigd vet. Daarnaast bevat vloeibaar vet minder transvetzuren en die hebben juist de eigenschap het cholesterolgehalte te verhogen. Kies olijf, zonnebloem, maïs, arachide of speciale frituurolie. Gebruik bij frituren geen extra vierge olijfolie. Wanneer deze olie tot 180 graden verhit wordt, kunnen schadelijke stoffen ontstaan. Het soort frituurvet heeft echter geen invloed op de totale vet en calorieaanbreng van de frieten.
Frituren en je gezondheid.
Het is dus niet de bedoeling om helemaal geen verzadigde vetten meer te eten, maar in de juiste hoeveelheid. Een interessant boek is Eat, Drink And Be Healthy waarin exact wordt uitgelegd hoe het nou zit met de vetten. Frituurvet of frituurolie?
Frituurolie Voedingscentrum.
Frituurolie is daarom gezonder dan hard frituurvet, dat vaak veel verzadigd vet bevat. Aan het logo Verantwoord frituren is te zien of een horecazaak frituurolie gebruikt en niet hard vet. Cijfers en data. Frituurolie is olie om in te frituren.
De 7 meest gestelde vragen over frituurvet.
Vloeibaar frituurvet en frituurolie zijn vloeibaar bij kamertemperatuur, wat gemakkelijk en veilig in gebruik is. Deze varianten zijn rijk aan onverzadigde vetzuren. Vast frituurvet bevat meer verzadigde vetzuren dan vloeibaar vet of olie en bevat een deel transvetzuren, die slecht zijn voor de gezondheid.

Contacteer ons